Kenniscafé - Schoolstraten; inrichting en organisatie

Kenniscafé - Schoolstraten; inrichting en organisatie

Organisator: CROW
Datum: 12-10-2023, 10:00 - 11:30
Locatie: Online via Teams
Op donderdag 12 oktober organiseert CROW samen met Veilig Verkeer Nederland een kenniscafé ‘Schoolstraten; inrichting en organisatie’. Tijdens dit kenniscafé presenteert CROW de resultaten uit de gelijknamige CROW-notitie en neemt VVN je verder mee in de organisatie om te komen tot een schoolstraat.
  • Aan het begin en einde van de schooldag ontstaat in de straat voor de ingang van de school vaak een gevaarlijk samenspel van auto’s, fietsers en voetgangers. Daarbij is sprake van een vicieuze cirkel: steeds meer ouders brengen hun kind met de auto naar school, want de omgeving van de school is steeds gevaarlijker, omdat steeds meer ouders hun kind met de auto naar school brengen.

    De schoolstraat kan de vicieuze cirkel doorbreken: de weg voor de (basis)school wordt tijdelijk afgesloten voor al het inkomende gemotoriseerd verkeer. Dat gebeurt op schooldagen vlak voor tot net na het starten van de schooldag en vlak voor tot kort na het eindigen van de schooldag. In alle gevallen gaat het om scholen die liggen aan een erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 30 km/h.

    Graag nemen we je tijdens dit kenniscafé mee in wat er komt kijken bij het inrichten van een schoolstraat, maar zeker ook het organiseren om te komen tot een goed functioneren van een schoolstraat. Daarnaast deelt gemeente Den Haag ervaringen uit de praktijk en vertellen ze over een nieuwe versie van de schoolstraat die ze aan het implementeren zijn.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2023'
Submenu openen

Kenniscafé - Schoolstraten; inrichting en organisatie

Scroll naar boven