Kenniscafé - Ruimte voor Cargobikes

Kenniscafé - Ruimte voor Cargobikes

Datum: 13-2-2024, 10:00 - 11:00
Locatie: Online via Teams
Op dinsdag 13 februari organiseert CROW-Fietsberaad in het kader van Tour de Force een kenniscafé Ruimte voor Cargobikes. Tijdens dit kenniscafé wordt een nieuw ontwikkelde systematiek besproken die ontwikkeld is om ruimte te maken voor ladende en lossende cargobikes.
  • Cargobikes worden steeds vaker gebruikt voor bevoorrading en stadsdistributie. Wat dat betekent voor (binnen)steden en hoe ruimte gemaakt kan worden voor cargobikes voor laden, lossen en parkeren in verschillende typen gebieden is door ARUP met behulp van ontwerpend onderzoek in beeld gebracht. De 'Handreiking Ruimte voor Cargobikes' biedt gemeenten die cargobikes ruimte willen bieden (of het gebruik daarvan willen stimuleren) handvatten om dit ruimtelijk op een goede manier te doen.
    In de handreiking is een analyse van het gebruik van cargobikes terug te vinden, als ook de ruimtelijke behoefte voor (kort) laden, lossen en parkeren in verschillende gebiedstypen in de stad. In samenwerking met de gemeente Rotterdam (logistiek, fietsparkeren en stedenbouw) is de systematiek toegepast op concrete locaties in de stad en vervolgens verder aangescherpt.
     
    In dit digitale kenniscafé neemt ARUP ons mee in de analyse, de ontwikkelde systematiek, het ontwerpend onderzoek en het product dat na het kenniscafé gepubliceerd wordt.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven