Aan de slag voor meer fietsers in Gelderland

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:22-01-2019
De gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan samenwerken om meer mensen in Gelderland te verleiden op de fiets te stappen. Daartoe ondertekenden staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland) en wethouder Harriet Tiemens (Nijmegen) de overeenkomst “Wij fietsen samen verder”, op de Radboud Universiteit Nijmegen.

 • Het kabinet heeft 100 miljoen euro gereserveerd om regionale projecten te versnellen. Samen met provincies en gemeenten wordt de komende jaren 345 miljoen euro uitgegeven aan het verbeteren van snelfietsroutes en de aanleg van nieuwe fietsenstallingen. In Gelderland komt er onder andere een snelfietsroute tussen Ede-Wageningen en wordt de fietsenstalling bij station Nijmegen uitgebreid.
  Dat de ondertekening van de overeenkomst plaatsvindt op de Radboud Universiteit is niet toevallig. De Radboud Universiteit is een van de 11 fietsambassadeurs. Samen met hen wil Van Veldhoven deze kabinetsperiode 200.000 extra mensen stimuleren op de fiets naar het werk te laten gaan.

  De Radboud Universiteit doet het nodige om het fietsgebruik te bevorderen, zowel onder medewerkers als onder studenten. Aantrekkelijke fiscale regelingen, gratis deelfietsen van de universiteit en fietslessen voor internationale studenten zijn enkele voorbeelden. Ook paste men in overleg met de Hogeschool Arnhem Nijmegen de collegetijden aan om de spits te ontlasten. De universiteit begint een kwartier eerder om 8.30 uur en de Hogeschool Arnhem Nijmegen een kwartier later om 9.00 uur.
  Op dit moment komt 60% van de medewerkers van de Radboud Universiteit op de fiets naar het werk. Het streven is dat aantal uit te breiden naar 70% in 2025. Dagelijks reizen er zo’n 50.000 studenten, 18.000 medewerkers en 5000 bezoekers van en naar de terreinen van de universiteit de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en het ziekenhuis.

   

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Aan de slag voor meer fietsers in Gelderland

No data found
Scroll naar boven