Aftrap voor zeven snelfietsroutes in Utrecht

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:14-03-2019
De provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest en Amersfoort hebben officieel het startsein gegeven voor de realisatie van de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort.

  • De route Utrecht-Amersfoort is de eerste snelfietsroute in de provincie Utrecht waarmee de betrokken gemeenten en de provincie aan de slag gaan. Nog zes andere snelfietsroutes staan in de steigers. Het gaat om de routes Utrecht-Veenendaal, Utrecht-IJsselstein, Utrecht-Woerden, Amersfoort-Bunschoten/Spakenburg, Amersfoort-Hilversum en Amersfoort-Veenendaal.

    Tussen Amersfoort en Utrecht is al het nodige voorbereidend werk gedaan met De Stijl fietroute. De fietsroute verbindt twee steden met elkaar die een link hebben met de kunststroming De Stijl. Er staan tien bijzondere beelden van kunstenaar Boris Tellegen langs de route die 19 kilometer is en start vanuit Utrecht op de Kleine Singel. Het einde is bij station Amersfoort.

    De betrokken gemeenten gaan de komende tijd hun inwoners en belanghebbenden informeren over en betrekken bij de vormgeving van de diverse snelfietsroutes. De routes zullen daarna nader worden gedetailleerd en uitgewerkt waarna ze kunnen worden gerealiseerd. 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Aftrap voor zeven snelfietsroutes in Utrecht

No data found
Scroll naar boven