Amsterdam wil ook voor straatparkeren maximale parkeerduur

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-06-2012

Fietsen mogen in de toekomst in Amsterdam Centrum nog maar een beperkte periode&ongebruikt op straat staan. Dat schrijft de gemeente in de conceptnota Bereikbare Binnenstad.


  • Als gevolg van het hoge fietsbezit onder Amsterdammers zien we dat kapotte fietsen vaak onbeheerd in de openbare ruimte worden achtergelaten, aldus de gemeente. 'De fietser in de binnenstad zal moeten beseffen dat de openbare ruimte vooral bedoeld is om fietsen te stallen die actief gebruikt worden. Het stadsdeel zet in op het vergroten van het bewustzijn bij fietsers hierin.'
    Dit betekent dat de gemeente zowel op publiekstrekkende locaties als in woongebieden het aantal ongebruikte fietsen (onder andere fietswrakken en achtergelaten fietsen) in de openbare ruimte sterk wil terugbrengen. Fietsen mogen in de toekomst daarom nog maar een beperkte periode ongebruikt op straat staan. In woongebieden denkt de gemeente aan een aaneengesloten periode van zes weken. Een dergelijk parkeerduurbeperking is overigens niet helemaal nieuw. Op Stationseiland geldt al een maximum van twee weken en Leidseplein van één week.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Amsterdam wil ook voor straatparkeren maximale parkeerduur

No data found
Scroll naar boven