Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Autostad Breda wordt Fietsstad

  • Soort:Artikel Fietsverkeer
  • Auteur:Dirk Ligtermoet - Ligtermoet en partners
  • Uitgever:Fietsverkeer 32
  • Datum:20-05-2013

Breda timmert aardig aan de weg met het gemeentelijk fietsbeleid. Van oorsprong toch min of meer een autostad, is er de laatste jaren veel aandacht voor maatregelen die het fietsklimaat verbeteren.&


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Breda kent een van de eerste snelfietsroutes, tussen het centrum van Breda en het 9 kilometer westelijker gelegen Etten-Leur. Op kruisingen met autoverkeer ligt het fietspad consequent in de voorrang en is vaak ook verhoogd aangelegd. Het enkele stoplicht is, net zoals veel fietsverkeerslichten in Breda, uitgerust met een slim oog. Het fietsgebruik lijkt de laatste jaren gestaag te groeien, dat laten althans de meetpunten zien op de snelfietsroute. Het is niet helemaal duidelijk of dat wijst op méér fietsers of dat fietsers vooral de hoofdroutes opzoeken.
    Het concept van de tweerichtingenfietspaden en voorrang voor de fiets bij verkeerslichten zien we ook elders in Breda. Voor de toekomst verwacht men ook veel van fietspromotie, onder andere via de bijzondere smartphone app Postive Drive waar mee fietsers beloond worden en beleidsmakers nuttig fietsdata binnenhalen.

Relevantie

Scroll naar boven