Bakfiets 2.0

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:22-03-2010

Het gaat nog om een prototype, maar hij ziet er in ieder geval gelikt uit. Geen bakfiets, maar een vrachtfiets noemen de twee jonge ontwerpers het voertuig. Geschikt om een bed of een driezitsbank mee te vervoeren.


  • Het betreft een afstudeerproject van Onno Sminia en Louis Pierre Geerinckx, twee studenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Het idee kwam voort uit een typisch studentenprobleem: hoe vervoer ik mijn inboedel naar mijn nieuwe kamer, zonder dat ik een auto hoef te huren?
    De vrachtfiets - in totaal zo'n drie meter lang en één meter breed - is gebouwd met lichte staalprofielen en een kunststof laadbak. De vrachtfiets combineert mens en machinekracht. Er zijn twee personen nodig voor de voortstuwing, die daarbij worden geholpen door een elektrische ondersteuning. De fiets kan eventueel worden omgebouwd tot fietstaxi, waarmee personen zijn te vervoeren.
    De studenten zijn van plan het idee door te ontwikkelen, en hebben daartoe al een eigen bedrijfje opgezet (www.vrachtfiets.nl).

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

No data found
Scroll naar boven