Bikey: nieuw leenfietsconcept in Rheinland

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:04-08-2006
Alle componenten zijn bekend: de fiets, de huurfiets en de bagagekluis. In het Bikey-concept worden ze samengebracht in een veilige fietsenstalling en een handig fietsverhuursysteem.

Alle componenten zijn bekend: de fiets, de huurfiets en de bagagekluis. In het Bikey-concept worden ze in Rheinland/Duitsland samengebracht in een veilige fietsenstalling en een handig fietsverhuursysteem.

Bikey is de samentrekking van Bike en Key. Bij het systeem verleent een chipkaart toegang tot twee verschillende typen bagageboxen: in de blauwe box kan men zijn eigen fiets veilig opbergen, in de rode box staat een huurfiets gereed.
Belangrijk onderscheid met de gebruikelijke fietskluizen is dat men ze ook per uur (minimaal drie uur) kan huren, of per dag. Dat kost 20 eurocent per uur voor alleen de box of 1,10 euro per dag aflopend tot 11 euro voor een maand of 80 euro voor een jaar.
Een huurfiets uit de rode box kost 1 euro per uur of 5,5 euro voor 1-2 dagen en steeds minder naarmate men langer huurt.
Voor het project is een speciale vandalismebestendige uni-sex fiets ontwikkeld. Inmiddels zijn er vijf Bikey-locaties, onder meer in Boltrop en Witten, met gemiddeld 30 boxen waarvan 10 met huurfietsen.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Bikey: nieuw leenfietsconcept in Rheinland

Scroll naar boven