Bliksemstart voor de 'OV-leenfiets' in Hamburg

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:26-10-2009

Het leenfietssysteem dat medio dit jaar in Hamburg door de Duitse spoorwegen werd geïntroduceerd, loopt als een trein. In de eerste paar maanden werden al meer dan 200.000 ritten gemaakt.


De StadtRAD startte begin juli van dit jaar met 67 verhuurstations. Nog dit jaar moeten dat er een kleine 100 worden met in totaal 1000 fietsen. De organisatie is in handen van de Duitse spoorwegen (DB). De verhuurstations zijn te vinden bij veel S- en U-Bahn-stations in de stad en in de grotere woonwijken, op bedrijfsterreinen en bij toeristische attracties.
Het huren van een fiets gaat net als bij veel andere van dergelijke systemen. Op een terminal toetst men de gegevens in, op het scherm verschijnt een code waarmee men vervolgens de fiets kan ontgrendelen. 
Het eerst half uur is gratis, daarna geldt een kilometerprijs van 4 cent per minuut en vanaf 61 minuten 8 cent per minuut. Een uurtje fietsen kost dan € 1,20. Bezitters met een ov-abonnement betalen 3 respectievelijk 6 cent per minuut. Een tussenstand na 100 dagen - eind oktober- geeft aan dat 33.000 klanten inmiddels met dan 223.000 ritjes hebben gemaakt.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Bliksemstart voor de OV-leenfiets in Hamburg

┬ę Copyright 2021 CROW - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven