Brabant laat fietsers oordelen over nieuwe bewegwijzering snelfietsroute

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:29-10-2018
Op de snelfietsroute Tilburg - Loon op Zand - Waalwijk worden sinds begin dit jaar verschillende soorten routeaanwijzingen en bewegwijzering getest. Een eerste voorlopige evaluatie leidde tot kleine aanpassingen. Met een online enquête wordt nu aan – virtuele – gebruikers van de route een oordeel gevraagd.

sticker-(1).jpgDe gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Waalwijk, de Breda University en de provincie Noord-Brabant werken in het kader van het Europese CHIPS-project samen om het gebruik van 'cycle highways' te verbeteren. Daarom worden op het traject twee nieuwe bewegwijzeringsconcepten uitgeprobeerd.
Een ‘concept Plus’ dat de CROW-richtlijnen vrij nauwgezet volgt qua kleur, tekst en richtlijnen voor het opnemen van bestemmingen. En het ‘concept Snel’ dat speciaal is toegesneden op de gebruikerswensen van snelfietsroutes met een eigen vormgeving.

grondmarkering.jpgOp basis van de eerste ervaringen dit voorjaar zijn wat kleine aanpassingen gedaan die nu op straat zichtbaar zijn. Kleine elementen, zoals een bandje om een lantarenpaal of stippen op het wegdek, werden bijvoorbeeld door de meeste fietsers niet gezien. Die zijn nu wat forser uitgevoerd. Het nemen van een rotonde werd soms als lastig ervaren. Een verwijsbord ‘routevervolg’ die rechtdoor aangaf als richting bleek niet duidelijk genoeg en werd opgevat als een bevestiging van de route en niet als een aanwijzing. Daar is nu een verwijzing met een ‘bochtje’ voor in de plaats gekomen.


rotondebord.jpgNu is dus de gebruiker aan de beurt om de online  enquête op https://nl.surveymonkey.com/r/fietsbewegwijzering in te vullen. Het is voor dit onderzoek niet nodig om de route te fietsen of gefietst te hebben. In de enquête zijn filmpjes van de toekomstige snelfietsroute opgenomen, op basis waarvan de vragen zijn te beantwoorden. En de deelnemers aan de enquête maken kans op een Efteling-arrangement.
 
 
 
 
 
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Brabant laat fietsers oordelen over nieuwe bewegwijzering snelfietsroute

Scroll naar boven