Brabantse fietser krijgt vaker groen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-06-2009

Bij koud en regenachtig weer krijgen fietsers op diverse plekken in Brabant langer groen licht. De provincie heeft hiermee geëxperimenteerd in Grave en heeft besloten de positieve resultaten in praktijk te brengen.


  • De komende jaren zullen alle relevante verkeerslichten in Brabant worden aangepast, te beginnen met drie locaties: de Veerweg in Oeffelt, de N279 (bij De Eenhoorn) in ’s-Hertogenbosch en de N279 bij Den Dungen.
    Het groen licht-principe werkt als volgt: bij regen, een temperatuur lager dan 10 graden of bij minimaal autoverkeer krijgen fietsers twee of drie keer groen licht in plaats van één keer. Om de weersomstandigheden te kunnen bepalen, zijn een regensensor en een thermometer aan het verkeersregelingssysteem gekoppeld. De provincie Noord-Brabant beheert in totaal 85 verkeersregelinstallaties. Een aantal daarvan kent geen fietsoversteek. Daarnaast wordt een aantal geregelde kruispunten overgedragen of omgebouwd tot een rotonde. Dat betekent dat er 39 locaties overblijven die de komende jaren zullen worden aangepast.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Brabantse fietser krijgt vaker groen

No data found
Scroll naar boven