Cocon naar de cloud

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:18-08-2022
Cocon is het meest gebruikte programma voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen. Het heeft een grondige make-over ondergaan.

De functionaliteiten zijn uitgebreid, het design en de gebruiksvriendelijkheid zijn verbeterd en het is nu een online applicatie. Deze editie gaat daarom Cocon Online heten.

Cocon is ontwikkeld door DTV Consultants en wordt gebruikt door wegbeheerders, gemeenten, provincies, het rijk en andere bedrijven. De eerste versie verscheen al in 1989 en is sindsdien vele malen geactualiseerd. Nu dus een complete make-over, met als meest in het oog springende aanpassing dat Cocon voortaan alleen in de cloud beschikbaar is en wordt uitgebracht in de vorm van Software-as-a-Service. Dat betekent dus nooit meer software installeren of updaten. En het programma is altijd en overal beschikbaar voor gebruikers, met alle kruispunten overzichtelijk op één plek.

Het wordt dus ook eenvoudige om informatie te delen met anderen. Van de gelegenheid is verder gebruik gemaakt om het ontwerp gebruiksvriendelijker te maken. Ook inhoudelijk is een aantal functionaliteiten voor kruispuntanalyse en ontwerp verbeterd.

 

Relevantie

Scroll naar boven