Den Haag lost fietsparkeerproblemen in de binnenstad op

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:13-03-2015

Volgens verkeerswethouder Tom de Bruijn is het probleem rond het tekort aan stallingsplekken in het centrum van Den Haag binnenkort opgelost.


 • Den Haag werkt in hoog tempo aan het uitbreiden van het aantal fietsparkeerplaatsen in het centrum. Dit jaar komen er op 4 plekken in de binnenstad in totaal 2500 extra plekken bij.

  Opvallend project is verder de verbouwing van de fietsenkelder onder de bibliotheek aan het Spui. De kelder is nu nog in gebruik bij ambtenaren die op het stadhuis werken. Maar na de verbouwing – die in juli klaar is – is de stalling ook voor publiek toegankelijk. Er komen daar 1500 plekken beschikbaar. De ingang van deze stalling blijft waar die nu is, vlak voor de bibliotheek. Wel wordt hij breder en beter toegankelijk.

  Begin deze maand is de nieuwe fietsparkeerplaats achter de Bijenkorf officieel in gebruik genomen. Deze stalling is onbewaakt en er is plaats voor 400 fietsen. Binnenkort wordt gestart met de bouw van nog 2 extra fietsenstallingen. De ene komt in een deel van de Q-parkgarage aan de Amsterdamse Veerkade met plek voor 400 fietsen. En de andere stalling komt onder het Zeemanpand in de Spuistraat. Ook in deze fietsenstalling kunnen 400 fietsen worden geparkeerd.

  Verder beginnen dit jaar de werkzaamheden op het plein voor het station Den Haag Centraal. Daar komt een hele grote ondergrondse fietsenstalling voor 10.000 fietsen. De oplevering vindt plaats in 2017. Bij het station Hollands Spoor komt er de komende jaren ook nog nieuwe stallingsruimte voor 2500 fietsen.

  Volgens wethouder Tom de Bruijn is daarmee het probleem rond het tekort aan stallingsplekken in het centrum opgelost.

  De nieuwe stallingen zullen hoogstwaarschijnlijk worden geëxploiteerd door Biesieklette. Zij beheren nu ook al veel verschillende fietsenstallingen in de stad.

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Den Haag lost fietsparkeerproblemen in de binnenstad op

No data found
Scroll naar boven