Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Eerste fietsdata beschikbaar in NDW

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-03-2020
Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Zuid-Holland zijn de eerste leveranciers van fietsdata aan NDW.

NDW heeft de afgelopen tijd een database gebouwd waar overheden fietsdata kunnen aanleveren.

Inmiddels leveren HIG Traffic Systems en ARS op continue basis dergelijke data aan voor Metropool Regio Rotterdam Den Haag en de Provincie Zuid Holland. 

De data is beschikbaar via NDW-Platform Dexter, voor NDW-abonnees, maar omdat het om open data gaat kunnen ook niet-abonnees de data inzien via een Open Data Fietsportal. Dat bevat nu nog een beperkt aantal telpunten (227). Naast Zuid-Holland zijn er ook telgegevens te vinden van enkele locaties in Gelderland. De cijfers zijn op dit moment alleen nog leverbaar als Excel bestand (of CSV) om te downloaden.

Om de dataset uit te breiden met oudere data hebben inmiddels vijf NDW partners hun leverancier gevraagd de data uit 2019 (en in één geval ook 2018 en 2017) te converteren naar het formaat dat NDW kan inlezen. Deze zijn allemaal succesvol getest en zullen binnenkort dan ook zichtbaar worden in Dexter. Bovendien zijn op dit moment  meerdere partners bezig zijn met contracten voor het inwinnen en aan NDW leveren van fietsdata, aldus de NDW..

Voor de data over reistijden/afgelegde trajecten gaat het standaardisatieproces in 2020 lopen, parallel aan een EU aanbesteding die het Ministerie van IenW op de markt heeft staan voor het inkopen van deze data.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Eerste fietsdata beschikbaar in NDW

Scroll naar boven