Enschede haalt mobiele fietsenstalling uit België

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:07-09-2012

Enschede heeft een mobiele fietsenstalling aangeschaft. Eind dit jaar zal die waarschijnlijk voor het eerst worden ingezet bij Serious Request en op koopzondagen.


De mobiele fietsenstalling komt uit België. Het initiatief daartoe ontstond bij de gemeente Brugge waar men behoefte had aan een gebruiksvriendelijk en snel inzetbare mobiele fietsstalling voor gebruik bij evenementen. Dat resulteerde in een ontwerp dat in zijn geheel kan worden vervoerd op een speciale aanhangwagen en dat zonder gereedschap snel in elkaar te zetten is. In de uitvoering die in Enschede wordt ingezet, biedt de stalling plaats aan 400 fietsen. De stalling werd geïntroduceerd bij de viering van een feestje rond de gratis fietsenstalling onder het van Heekplein. De stalling werd in 2003 in gebruik genomen en nu werd de tweemiljoenste fietser verwelkomt.

Rond het station is Enschede ondertussen druk bezig met het ruimen van weesfietsen. Sinds vorig jaar is zo 39% stallingscapaciteit in de stationsomgeving vrijgemaakt. Van de bijna 2000 fietsen die naar het fietsdepot zijn gebracht, is nog geen 2% opgehaald door de eigenaren. Er zijn ruim 400 weesfietsen opgeknapt en verstrekt aan inwoners die op een uitkering zijn aangewezen en ingezet voor andere projecten.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Enschede haalt mobiele fietsenstalling uit Belgie

No data found
Scroll naar boven