Fietsberaadnotities: Europese fietsprojecten van Nederlandse gemeenten

 • Soort:Notities
 • Auteur:Frans Bekhuis (CROW-Fietsberaad), Koos Louwerse (L&P)
 • Uitgever:Fietsberaad
 • Datum:10-03-2014

Deze notitie is gemaakt naar aanleiding van een Fietsberaadbijeenkomst over&de participatie van Nederlandse gemeenten in Europese projecten.&


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Hoofdstuk 2 geeft een overzicht van de Europese Fietsprojecten waaraan Nederlandse gemeenten deelnamen in de periode 2008-2013 en de kennis, producten en resultaten die dat heeft opgeleverd. Deze projecten werden uitgevoerd met Europese subsidiegelden uit een van de volgende vier EU-programma’s: IEE / STEER, INTERREG, CIVITAS, URB-AL.

  Europese fietsprojecten kunnen sterk verschillen met gewone Nederlandse projecten. In 3 hoofdstuk komen de kenmerken van Europese fietsprojecten en de leservaringen die zijn opgedaan tijdens het opstarten en uitvoeren van de projecten aan de orde.

  De mogelijkheden om de samenwerking op fietsgebied op te zoeken in Europees verband, blijft ook na 2013 bestaan met het nieuwe kaderprogramma Horizon 2020 (zie hoofdstuk 4). Een reden des te meer om aandacht te blijven geven aan nieuwe Europese fietsprojecten waaraan Nederlandse gemeenten deelnemen.

  Commentaren, kritieken en aanvullingen uit het praktijk zijn welkom voor een volgende verbeterde versie, bij voorkeur via www.fietsberaad.nl

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Europese fietsprojecten van Nederlandse gemeenten

Scroll naar boven