Fiets opladen met OV-chipkaart

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-07-2009

In Rotterdam kan men de elektrische fiets of scooter opladen met behulp van de OV-chipkaart. Het eerste oplaadpunt met deze mogelijkheid is in gebruik genomen bij de bewaakte fietsenstalling op de Meent in Rotterdam.


  • De nieuwe oplaadpunten leveren Ecostroom van Eneco en gebruikers kunnen hun e-fiets, e-scooter maar ook e-auto opladen met de OV-chipkaart, ontwikkeld samen met de RET. Opladen is tot januari 2010 gratis, de OV-chipkaart dient tot die tijd als identificatiemiddel. In september volgen nog twee openbare oplaadpunten voor klein vervoer.
    Afhankelijk van het succes van deze pilot, komen er daarna op nog meer locaties in Rotterdam oplaadpunten. Landelijk willen Eneco en Sparta in 2010 meer dan 800 NRGSPOTS openbaar klein vervoer geplaatst hebben.

    Dit jaar zal overigens de 300.000ste e-fiets met ION technologie van fietsfabrikant Sparta op de weg verschijnen. In het nieuwe oplaadpunt is naast een algemene aansluiting, toegankelijk voor elk klein voertuig, een speciale aansluiting voor Sparta ION fietsers ingebouwd. De lader daarvoor kan in het vervolg dus thuisgelaten worden.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fiets opladen met OV-chipkaart

No data found
Scroll naar boven