Fietsberaadpublicatie 4: De fietsvriendelijkheid van verkeersregelinstallaties; Verkennend onderzoek op 24 kruispunten met verkeerslichten in 6 provinciehoofdsteden

  • Soort:Onderzoeksrapporten
  • Auteur:CROW-Fietsberaad
  • Datum:01-11-2003
Witteveen+Bos heeft de fietsvriendelijkheid van 24 verkeersregelinstallaties in zes steden onderzocht. Het volledige rapport.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • In deze publicatie wordt ingegaan op een aantal technische aspecten van verkeerslichtenregelingen en op mogelijke oorzaken van wachten, lang wachten of zelfs onnodig lang wachten bij verkeerslichten. Tevens zijn er een serie conclusies en aanbevelingen.

    Met meer aandacht voor hun verkeersregelinstallaties kunnen gemeenten op vele manieren winst boeken bij de afwikkeling van verkeersstromen. Dat geldt zeker ook voor de afwikkeling van het fietsverkeer. Minder oponthoud voor fietsers bij VRI’s is geen kwestie van ‘snufjes’ en ‘speeltjes’, maar van erkenning van de waarde en de vele mogelijkheden van VRI-beleid. Dat VRI-beleid moet passen bij het overige verkeersbeleid en ervan uitgaan dat fietsers en voetgangers gelijkwaardig zijn aan automobilisten en openbaarvervoergebruikers en evenzeer hechten aan een vlotte doorstroming en comfort. Daar valt grote winst te boeken.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsberaadpublicatie 4: De fietsvriendelijkheid van verkeersregelinstallaties; Verkennend onderzoek

Scroll naar boven