Frankrijk verplicht fietsenstalling bij de woning

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-09-2010

Vanaf 2012 moeten nieuwe woningen in Frankrijk voorzien zijn van een fietsenstalling. Ook laadvoorzieningen voor elektrische fietsen worden verplicht.


  • In Nederland was het nodige te doen over het fietsenschuurtje. Nadat de verplichte buitenberging in een onbewaakt ogenblik in 2003 was geschrapt uit het bouwbesluit, bleek dat er ook in de praktijk vaak werd afgezien van een schuurtje annex fietsenberging. Na protesten van belangenorganisaties staat de verplichting weer op de rol voor het nieuwe bouwbesluit dat eraan zit te komen. 
    In Frankrijk gaat men nu nog een stap verder. Daar wordt het vanaf 2012 verplicht om overdekte of beveiligde fietsparkeervoorzieningen bij nieuwbouwwoningen en bedrijven te realiseren.
    De nieuwe wetgeving vormt onderdeel van de Grenelle 2, een veelomvattende milieuwet die deze zomer door het Frans parlement is aangenomen. Behalve fietsparkeervoorzieningen wordt in de wet ook een verplichting voorzien voor het aanbrengen van laadvoorzieningen voor elektrische fietsen en auto's. Dergelijke laadvoorzieningen worden later ook verplicht voor bestaande bedrijfsgebouwen.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Frankrijk verplicht fietsenstalling bij de woning

No data found
Scroll naar boven