Gelderland opent fietsdashboard

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:03-02-2021
De provincie Gelderland heeft een groot aanbod aan fietsdata bij elkaar gezet in een online fietsdashboard. Hier vindt men allerlei tellingen en onderzoeken op fietsgebied sinds 2014.

gelderland_telgegeven_l.JPGIn het fietsdashboard staan onder meer gegevens over het Hoofdfietsnet met de belangrijkste Gelderse fietsroutes. Daarnaast zijn er fietstelgegevens beschikbaar van de provinciale fietspaden, snelle fietsroutes en gemeentelijke fietspaden evenals het aandeel fietsverplaatsingen van de provincie en regio’s. Ook de via Cycle Print verzamelde GPS fietsdata is er te vinden. Verder zijn statistieken over fietsongevallen beschikbaar en tenslotte treft men er een overzicht van fietsprojecten die zijn gerealiseerd met provinciale subsidie.
 
De provincie Brabant kent al enige tijd een soortgelijk Dashboard Fiets. Dat geeft informatie over het fietsen in Brabant, van het aandeel fiets in de totale verplaatsingen tot motieven voor fietsritten. En van teldata van permanente fietstelpunten tot de invloed van het weer op het aantal fietsritten. Deze gegevens zijn te bekijken, combineren en vergelijken op de site van het dashboard.

Zuid-Holland heeft ook een fietsdashboard met hoofdzakelijk telgevens die op een interactive kaart worden weergegevens.

 
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Gelderland opent fietsdashboard

Scroll naar boven