Hey Google, hoe lang duurt het met de e-bike?

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:02-07-2021
In de routeplanner van Google Maps kunnen mensen nu kiezen voor de fiets als vervoermiddel. In dat geval berekent de tool de reistijd op basis van een gemiddelde fietssnelheid van 16 kilometer per uur. Met een e-bike gaan mensen echter wat sneller en zijn ze dus ook eerder op de plaats van bestemming. Voor een speedbike geldt dat al helemaal: die ondersteunt tot 45 kilometer per uur.

maps_l.JPGDat bracht Gazelle op het idee om Google een open brief te schrijven met de vraag of de routeplanner meer rekening kan houden met die verschillen in rijsnelheden. En dat kan best wat schelen. Zo is er een verschil van pak 'm beet twintig minuten reistijd tussen Weesp en Amsterdam. En dat kan ook het verschil zijn tussen blijven wonen in de stad of toch verhuizen naar een groene omgeving erbuiten. Of het verschil tussen dagelijkse lichaamsbeweging of een zittend bestaan, aldus Gazelle. 

Voor wie niet kan wachten heeft Gazelle samen met IT-bedrijf Dept alvast zelf een routeplanner gelanceerd waarmee mensen hun reistijd met de e-bike kunnen berekenen. Dit hulpmiddel is online te gebruiken via www.gazelle.nl/maps.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Hey Google, hoe lang duurt het met de e-bike?

Scroll naar boven