Hittecamera’s gaan fietsers detecteren

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:02-06-2020
Amsterdam past op 33 plaatsen de regeling van verkeerslichten aan op drukke fietskruispunten. Hittecamera’s zien of er veel fietsers aankomen.

De bedoeling is dat minder fietsers tegelijk voor een verkeerslicht wachten en dat ze beter afstand kunnen houden. Onder de locaties vallen onder meer de fietsstraat bij het Weesperplein, de Berlagebrug, en de kruising bij de Stadhouderskade en de Ferdinand Bolstraat.

Ook worden op twee plaatsen hittecamera’s getest die kunnen bepalen of er veel fietsers bij een verkeerslicht staan. Dat gebeurt bij de Museumbrug voor het Rijksmuseum en op de kruising Bilderdijkstraat/De Clercqstraat.

De hittecamera’s kunnen door het meten van lichaamswarmte aan het verkeerslicht doorgeven dat er grotere aantallen fietsers aankomen. Het verkeerslicht kan dan groen licht geven. Fietsers hoeven geen knopje meer in te drukken en kunnen doorfietsen.
Ook vóór de coronamaatregelen werkte de gemeente al aan meer groen licht voor fietsers. Bijvoorbeeld door verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen en meer groen bij de Berlagebrug – Amsteldijk, waardoor fietsers goed door kunnen fietsen als de brug open is geweest en weer gesloten is.
  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Hittecamera’s gaan fietsers detecteren

No data found
Scroll naar boven