IPO sluit zich aan bij Tour de Force

 • Soort:Nieuws Tour de Force
 • Datum:30-09-2015

Henk Brink, gedeputeerde in Drenthe met mobiliteit in de portefeuille, neemt namens IPO zitting in de Tourleiding van de Tour de Force.&Daarmee is de organisatie helemaal rond, nu de laatste plaats is ingevuld en alle bestuurslagen vertegenwoordigd zijn. Naast IPO zijn dat VNG, IenM, de Waterschappen en de Vervoerregio&'s.&


 • Ondertussen hebben de Tourploegen, die gaan zorgen voor de concrete invulling van de Agenda Fiets 2015-2020, de eerste meters al gemaakt.

  Nog even terug naar begin. Geïnspireerd door de start van de Tour de France werd begin dit jaar de eerste aanzet gegeven voor de Tour de Force. Een initiatief om de kennis, kunde en het enthousiasme van zoveel mogelijk partijen te bundelen om de positie van de fiets de komende jaren verder te versterken. Want er wordt weliswaar veel gefietst in Nederland, maar er liggen nog tal van kansen om het fietsen veiliger, aangenamer en toegankelijker te maken. Denk aan de inrichting van binnensteden, de combinatie fiets-ov, regionale routes, de gezondheidsaspecten en de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden. De Tour de Force wil daarbij vooral zorgen voor verbetering van de randvoorwaarden, zodat overheden en marktpartijen hierin flinke stappen kunnen zetten.

  Vlak voor de zomer werden de eerste handtekeningen gezet waarmee overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen zich vastlegden om het fietsen de komende jaren een sterke impuls te geven in de vorm van de Tour de Force.

  Net als in de Tour de France is er een tourleiding, onder aanvoering van de Zwolse wethouder Filip van As, en zijn er tourploegen.

  Dat het initiatief breed wordt omarmd, blijkt uit het feit dat alle overheden meedoen. Recent werd bekend dat Henk Brink, gedeputeerde in Drenthe met mobiliteit in de portefeuille, namens IPO toetreedt tot de Tourleiding. Een bestuurder met veel ervaring op zowel gemeentelijk als provinciaal niveau. En met affiniteit tot de fiets. In Drenthe bekommert hij zich niet alleen om de recreatieve fietser, maar maakt hij zich bijvoorbeeld ook sterk voor de aanleg van een innovatieve fietssnelweg tussen Assen en Groningen. Als lid van de Tourleiding zal hij het werk van de zes ploegen beoordelen, waar nodig nieuwe ploegen aan het werk zetten en de uitkomsten bespreken aan de maatschappelijke fietstafel die de Tourleiding jaarlijks gaat organiseren.

  Ondertussen is de Technologieploeg al voor het eerst bij elkaar geweest. Vertegenwoordigers van de fietsindustrie, onderzoekinstituten en mobiliteitsorganisaties bespraken hoe technologie kan helpen het fietsklimaat verder verbeteren en welke stappen daartoe te nemen zijn. Onderwerpen die op de agenda staan zijn onder meer verkeersveiligheid, diefstalbestrijding, beloningsprogramma’s en modern gemak in de stalling. Voor de andere ploegen, die zich bezig houden met financiering, de keten, regionale routes, ruimtelijke ordening, en gezondheid, klinkt het startschot deze maand.

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

IPO sluit zich aan bij Tour de Force

No data found
Scroll naar boven