Iconische fietsbrug in Australië naar Nederlands ontwerp

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Uitgever:CROW-Fietsberaad
  • Datum:17-09-2020
Fietsbruggen krijgen steeds vaker het predicaat ‘iconisch’ toebedeeld. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi. De overheid geeft er het statement mee af de fiets serieus te nemen.

perth_l.jpgDat geldt zeker ook voor deze nieuwe brug in Australië, ontwikkeld door het ontwerpbureau ipv Delft, samen met Australische bedrijven.

De brug komt te liggen over de Swan River in Perth. Daar moeten fietsers en voetgangers het nu doen met een twee meter smalle strook langs de autobrug. Dat zijn nog niet eens zo heel veel: dagelijks passeren zo’n 1400 fietsers en 1900 voetgangers de verbinding. Maar ook in Australië neemt het fietsen toe door de Corona crisis. In Perth werd in juni 45 procent meer gefietst.

De fietsers krijgen nu op de nieuwe verbinding zes meter breedte ter beschikking. Die verbinding bestaat uit drie delen. Twee bruggen van respectievelijk 250 meter en 140 meter en een 270 meter lang fietspad over een eilandje, door het park.

Over de verbinding is jarenlang gesteggeld, maar nu heeft de regering van West Australië de knoop doorgehakt en 50 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanleg, die binnenkort moet beginnen.

En volgens de premier van West Australië zal de nieuwe brug inderdad een ‘iconische’ aanwinst zijn voor de stad Perth.
 

foto: ipvDelft

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Iconische fietsbrug in Australië naar Nederlands ontwerp

No data found
Scroll naar boven