Kijkshop wordt fietsenstalling

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:12-07-2019
De provincie Gelderland kent een programma om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. In Apeldoorn wordt nu het leegstaande Kijkshoppand in de Hoofdstraat omgebouwd tot een fietsenstalling en energieloket.

  • In het gebied aan de noordkant van het centrum in Apeldoorn is veel leegstand. De gemeente wil het gebied aantrekkelijker maken door oude gebouwen een nieuwe functie te geven. Op de plaats van de Koningin Wilhelminaschool (KWS) en het voormalig Sportfondsenbad worden nieuwe woningen gebouwd. Het leegstaande Kijkshoppand wordt omgebouwd tot een gratis fietsenstalling.

    In het gebouw komt ook een Energieloket, waar inwoners informatie krijgen over maatregelen om hun woning te verduurzamen. De fietsenstalling en het energieloket gaan in 2020 open.

    Het programma SteenGoed Benutten van de provincie Gelderland helpt bij de aanpak van leegstand op beeldbepalende plekken. Voorwaarde daabrij is dat de nieuwe invulling past in de toekomstvisie van het gebied en niet leidt tot leegstand op andere plekken.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Kijkshop wordt fietsenstalling

No data found
Scroll naar boven