Kopenhagen introduceert leenfiets met tablet

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:26-08-2013

In Kopenhagen zijn de eerste leenfietsen gepresenteerd die zijn voorzien van een tablet. Niet alleen krijg je daarop informatie te zien over de deelfietsen en stations, ook kun je een route plannen of de ov-planner raadplegen.


  • Kopenhagen kent al sinds 1995 een systeem van publieke leenfietsen. Vooral toeristen konden dat waarderen. Eind vorig jaar besloot de gemeente tot de introductie van totaal nieuw systeem. Kopenhagen krijgt nu de meest geavanceerde leenfietsen ter wereld.

    De nieuwe leenfietsen zijn niet alleen voorzien van gps, maar ook van een tablet op het stuur die is ingesloten op internet. Behalve reisinfo kan met de tablet ook lokatiegebonden informatie worden doorgegeven over activiteiten in de regio.

    De fietsen kunnen worden gereserveerd via internet en met een speciale app.

    De fietsen zelf zijn van aluminium, met lekbestendige banden. In eerste instantie zullen dit jaar zo'n 150-200 fietsen worden ingezet. Dat moeten er volgend jaar 1500 zijn, verdeeld over 65 stations. De fietsen kunnen eenvoudig worden omgebouwd tot elektrische fietsen, daarvoor hoeven alleen een paar onderdelen te worden toegevoegd.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Kopenhagen introduceert leenfiets met tablet

No data found
Scroll naar boven