Leenfietsproject in Londen van start

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:26-07-2010

Op 30 juli is het leenfietsproject in Londen officieel van start gegaan met 5000 fietsen die gratis - het eerste half uur -beschikbaar zijn voor de inwoners en toeristen in de stad.


In totaal worden 400 verdeelstations ingericht met 6000 fietsen. Via een uitgebreide voorlichtingscampagne met roadshows en Youtube filmpjes zijn de inwoners van Londen voorbereid op de introductie. Dat leidde al tot 20000 aanmeldingen bij de start van het project. 
De fietsen zijn te huur op basis van een abonnement of eenmalig. Gelegenheidsgebruikers kunnen betalen met een creditkaart bij een terminal, of via internet. De fietsen zijn bedoeld voor kort gebruik want de tarieven lopen snel op. Een uur kost al 1 pond, 1,5 uur kost al 4 pond. Ook op het niet of te laat terugbrengen staan stevige bedragen, tot 300 pond.
Belangrijke sponsor van het project is de Engelse bank Barclays. Die investeert zo'n 25 miljoen pond over een periode van vijf jaar. In de deal is ook de aanleg van enkele fietsroutes meegenomen en fietsles voor Londenaren die het nog niet direct aandurven op de fiets. De bijdrage aan de fietsroutes wordt onder meer zichtbaar gemaakt met een naamsvermelding op bewegwijzering langs de route. Barclays verwacht dat het systeem dagelijk 40.000 ritten zal genereren.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Leenfietsproject in Londen van start

No data found
Scroll naar boven