Limburgse ‘Leisure Lane’ weer stap dichterbij

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:22-12-2018
Geen ‘snelle fietsroute’ maar een ‘recreatieve langzaam verkeerverbinding’. Dat moet de ‘Leisure Lane’ worden die over een lengte van circa 26 km Schinnen, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld moet verbinden.

 • leisurelane.JPGDe Leisure Lane wordt een attractie op zichzelf, aldus meldt de provincie. ‘Het is een aantrekkelijk fietspad door de hele regio waarmee je het landschap en de cultuur in de regio kunt beleven. Het maakt parken binnen het stedelijke gebied toegankelijk en het verbindt stedelijke functies en de attracties in Parkstad op een vloeiende manier.’
   
  In opdracht van IBA Parkstad heeft landschapsarchitect Piet Oudolf, in samenwerking met LOLA landschapsarchitecten, de Leisure Lane landschappelijk in de omgeving ingepast. Oudolf is Nederlands’ bekendste landschapsarchitect en heeft internationaal naam gemaakt met de High Line in New York.

  De route loopt vanaf de Stationsstraat te Schinnen tot aan het spooremplacement te Simpelveld en passeert onderweg landgoederen, kastelen en mijnkolonies. De Leisure Lane wordt ook de schakel in het internationale netwerk van lange afstand fietsroutes tussen de Duitse Vennbahn en het Belgische kolenspoor.

  De route is recreatief, maar heeft ook praktische voordelen voor mensen die op de fiets naar het werk gaan. Daarnaast worden de mogelijkheden verkend om smart mobility op de Leisure Lane toe te passen. Waaraan men precies denkt moet begin volgend jaar duidelijk worden. De breedte van het pad (4,5 meter breed) en haar uitstraling bieden hiervoor voldoende mogelijkheden, aldus de initiatiefnemers.
   
  Provinciale Staten van Limburg en de gemeenteraden van de betrokken gemeenten nemen voor 1 mei 2019 een besluit over de financiële verplichtingen aangaande de Leisure Lane. Met het project is zo’n 20 miljoen euro gemoeid.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Limburgse ‘Leisure Lane’ weer stap dichterbij

No data found
Scroll naar boven