Op de e-fiets naar het werk wordt met de tijd steeds leuker

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:03-09-2019
 • Startdatum:3-9-2019 10:18:38
Forenzen die overstappen op de e-fiets zijn van begin af aan blij met die overstap. Sterker nog, na een tijdje neemt die tevredenheid alleen maar toe.

 • Dat blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van het e-fiets stimuleringsprogramma B-Riders van de provincie Noord-Brabant.

  Forenzen werden daarbij beloond als ze de auto lieten staan en gingen fietsen naar het werk. Een slimme coaching-app registreerde alle fietsritten, -minuten en -kilometers en stimuleerde deelnemers om door te blijven gaan met fietsen.

  De evaluatie van de faculteit Geosciences van de Universiteit Utrecht laat zien dat de tevredenheid met de woon-werktrip duidelijk toeneemt door de overstap van auto naar e-fiets. Dat denkt dat zelfs al voordat men daadwerkelijk opstapt. Hoewel iets minder dan verwacht, blijkt die verwachting een maand later nog altijd overeind. Het daaropvolgende halfjaar neemt die tevredenheid alleen maar toe.

  De zogenaamde hedonistische tredmolen lijkt geen invloed te hebben. Met die term wordt bedoeld dat het mensen van nature geneigd zijn na verloop van tijd qua geluksgevoel weer op hun vertrekpunt terug te keren, wat er ook gebeurt.

  Volgens de fietsers zelf bepalen thema’s als gezondheid, autobezit, urbanisatiegraad, de mate van inspanning bij autorijden en fietsen, congestie op de route en de attractiviteit van de fietsroute mede in hoeverre men tevreden is met de e-fiets.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Op de e-fiets naar het werk wordt met de tijd steeds leuker

No data found
Scroll naar boven