Nederland nadrukkelijk aanwezig op Velo-city 2010

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:25-05-2010

Wereldwijd meer mensen laten fietsen, dat is het gezamenlijke doel van de deelnemers aan Velo-city 2010. Velo-city is het grootste internationale congres over fietsen. Dit jaar worden van 22 t/m 25 juni in Kopenhagen ongeveer 1000 deelnemers verwacht. Nederland is daarbij sterk vertegenwoordigd.


Het instituut Velo-City bestaat dit jaar precies 30 jaar. Ooit begonnen als Europees platform, is het langzamerhand uitgegroeid tot een wereldwijd evenement met bezoekers uit alle continenten. Vanaf dit jaar heet de conferentie dan ook Velo-City Global. Deelnemers zijn burgemeesters, stadsplanners, fietsexperts, adviseurs, onderzoekers, besluitvormers en belangengroeperingen. Het motto luidt ‘Different gears - same destination’: iedereen heeft een verschillende achtergrond, heeft een andere uitdaging en komt uit een ander deel van de wereld, maar iedereen heeft hetzelfde doel. 
Nederland is nadrukkelijk aanwezig. Bijna twintig organisaties vertegenwoordigen ons land op de bijbehorende expositie. In een groot paviljoen laten adviesbureaus, overheden, kenniscentra (zoals het Fietsberaad) en commerciële bedrijven zien wat zij te bieden hebben op het gebied van fietsen, fietsvoorzieningen, wegontwerp, verkeersveiligheid, fietsparkeervoorzieningen, enzovoort.

Meer info: www.velo-city2010.com

 
 Deelnemende organisaties op de Nederlandse stand:

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nederland nadrukkelijk aanwezig op Velo-city 2010

No data found
Scroll naar boven