Nieuwe ‘landmark’ fietsbrug in Kopenhagen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-08-2020
Het is één van de genomineerden voor de Nederlandse Staalprijs: de Lille Langebro fiets- en voetgangersburg in Kopenhagen. Met een Nederlands tintje.

langebro2.jpgKopenhagen is weer een bijzondere fietsbrug rijker. De Lille Langebro fiets- en voetgangersbrug over de binnenhaven is een lust voor het oog.

Hij is al een tijdje geleden in gebruik, maar nu ook genomineerd voor de Nederlandse Staalprijs 2020, samen met overigens een aantal opvallende andere fietsbruggen op Nederlandse bodem.
De brug is ontworpen door het in Londen gevestigde architectenbureau WilkingsonEyre, de staalconstructie is van het Nederlandse Hollandia.

De 175 meter lange brug moet een bijdrage leveren aan het revitaliseren van een deel van dit havengebied. De draaibrug heeft een beweegbaar middendeel om de scheepvaart door te laten. Het mechanisme dat de brug opent is volledig weggewerkt, waardoor de bogenvormige verschijningsvorm intact blijft. Voetgangers hebben 3 meter breedte tot hun beschikking, fietsers 4 meter.

De nieuwe brug Lille Langebro (hetgeen staat voor Kleine Lange brug) ligt parallel aan de drukke verkeersbrug Langebro. De nieuwe brug wordt nu al dagelijks door ruim 10.000 fietsers en voetgangers benut.
 
Fotos: Rasmu Hjortshoj
 
 

Lille Langebro from WilkinsonEyre on Vimeo.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nieuwe ‘landmark’ fietsbrug in Kopenhagen

No data found
Scroll naar boven