Onderzoeksrapportage - Fietsstraten buiten de bebouwde kom

  • Soort:Onderzoeksrapporten
  • Auteur:Rico Andriesse, Nico Dogterom, Joran van Kessel (Goudappel Coffeng)
  • Uitgever:Goudappel Coffeng
  • Datum:01-02-2021
Een onderzoeksrapportage naar fietsstraten buiten de bebouwde kom, uitgevoerd door Goudappel Coffeng in opdracht van CROW-Fietsberaad.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • De fietsstraat in Nederland

    Na een voorzichtige introductie is de afgelopen jaren de fietsstraat in Nederlandse steden en dorpen (en daarbuiten) gemeengoed geworden. De fietsstraat is voor de fietser een prettige manier om buiten de drukke verkeersaders door de stad te rijden. En voor de wegbeheerder is een fietsstraat een goede manier om fietsers een duidelijke route aan te bieden op plekken waar de ruimte voor een vrijliggend fietspad ontbreekt. Inmiddels is er voor fietsstraten binnen de bebouwde kom een duidelijke notitie verschenen - op basis van circa 20 jaar proberen - met aanbevelingen voor de toepassing en vormgeving van fietsstraten.


    Toepassing en vormgeving

    Maar ook buiten de bebouwde kom is er soms aanleiding om een fietsstraat te overwegen. Op drukke fietsroutes met een beperkte functie voor het autoverkeer zou een fietsstraat meerwaarde kunnen bieden. CROW-Fietsberaad heeft Goudappel Coffeng gevraagd om te onderzoeken in hoeverre de bestaande aanbevelingen voor fietsstraten binnen de bebouwde kom op toepasbaar zijn voor fietsstraten buiten de bebouwde kom. Kortom: hoe kan een fietsstraat buiten de bebouwde kom het beste worden toegepast en vormgegeven?

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Onderzoeksrapportage - Fietsstraten buiten de bebouwde kom

Scroll naar boven