Ook in Rome goedkope huurfietsen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:15-11-2007

Rome is de volgende in de reeks steden die op grote schaal huurfietsen beschikbaar stellen. Daarmee sluit de Italiaanse hoofdstad zich aan bij onder meer&Berlijn, Wenen, Parijs en Barcelona.


Het plan is om het in Rome meteen maar groots aan te pakken. Hoewel in januari eerst begonnen wordt met een proef met 250 fietsen, moet het systeem in korte tijd groeien tot 20.000 fietsen.
In Barcelona, waar men in maart van dit jaar startte met fietsverhuur, is het systeem overigens behoorlijk succesvol. De rood-witte fietsen zijn een vast onderdeel van het straatbeeld geworden. Hoewel het in de stad wemelt van de toeristen, is het gebruik van de fietsen vooral voorbehouden aan de inwoners want het is niet mogelijk om eenmalig kortstondig een fiets te huren. Voor die inwoners is het soms wel even wennen. Mede vanwege het ontbreken van fietsvoorzieningen gebruiken ze met grote regelmaat het troittoir als fietspad.  
Er zijn nu zo'n 90.000 geregistreerde Bicing-gebruikers, hoewel eenderde daarvan daadwerkelijk veelgebruikers zijn. Het systeem is inmiddels 2.750.000 keer gebruikt, goed voor 8 miljoen fietskilometers.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Ook in Rome goedkope huurfietsen

Scroll naar boven