Provincie Utrecht werkt aan ‘Fietspad van de toekomst’

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:20-07-2018

Provinciale Staten van Utrecht hebben een motie aangenomen die moet leiden tot de aanleg van een ‘Fietspad van de toekomst&'.


Het snelfietspad langs de N225 moet volgens de motie een proeftuin worden voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fiets.
Welke innovaties op het fietspad te zien zullen zijn, is nog open gelaten. Maar men denkt bijvoorbeeld aan verduurzaming van materialen, laadmogelijkheden langs het fietspad, schuilmogelijkheden voor regen, slimme verkeerslichten en een groene golf voor fietsers. Verder kunnen er regelvrij zones komen om experimenten met andere vormen van fietsverkeer, zoals de speedpedelec, mogelijk te maken.

De route van het ‘Fietspad van de toekomst’ gaat lopen van De Uithof, via de gehele N225 tot net over de Gelderse grens. Onderweg komt de fietser langs instellingen die zich bezighouden met duurzaamheid en mobiliteit, zoals het Wereld NatuurFonds, de Triodos Bank, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Het is de bedoeling dat deze bedrijven initiatieven aanleveren voor het ‘Fietspad van de toekomst’. Ook van omwonenden zijn suggesties welkom.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Provincie Utrecht werkt aan Fietspad van de toekomst

Scroll naar boven