Spoorwegkruising strak getrokken

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-05-2013

Waar vroeger kruisende fietspaden bij voorkeur haaks op de spoorrails werden gelegd, is dat nu niet meer nodig. Een speciale techniek maakt het mogelijk de groef in de spoorrails op te vullen, waardoor schuin oversteken geen gevaar meer oplevert voor de fietser.


  • De techniek is toegepast in het havengebied van Amsterdam om een in het verleden aangelegde chicane strak te trekken. De chicane was bedoeld om ervoor de zorgen dat fietsers haaks het spoor konden oversteken. Maar dat zorgde ook voor een oncomfortabele slinger in het fietspad. Onlangs is de chicane verwijderd en is op de kruising van het fietspad met het spoor een zogenaamde Velostrailconstructie aangebracht. Dat is een rubberen vloerconstructie waarbij de groef is opgevuld. Door het treinwiel wordt het vulmateriaal bij het passeren ingedrukt. Dit deel van de overwegplaat is aan slijtage onderhevig maar eenvoudig te vervangen.
    Met deze oplossing zijn op het Hoofdnet Fiets in het havengebied van Amsterdam alle fiets/spoorkruisingen aangepakt. Havenbedrijf Amsterdam wil met deze investeringen het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer stimuleren.

  • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Spoorwegkruising strak getrokken

No data found
Scroll naar boven