Stapsgewijs naar een succesvol fietsstimuleringsbeleid

  • Soort:Notities
  • Auteur:Roel Lenoir (3PM)
  • Uitgever:Tour de Force
  • Datum:22-11-2022
De brochure 'Stapsgewijs naar een succesvol fietsstimuleringsbeleid' laat stapsgewijs zien welke elementen belangrijk zijn bij het voorbereiden en uitvoeren van een fietsstimuleringsproject.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Fietsstimuleringsbeleid dat zich richt op lange termijn veranderingen is essentieel voor een gezond mobiliteitssysteem. Structurele gedragsverandering door fietsstimulering helpt om niet alleen bewust gedrag blijvend te veranderen (bijvoorbeeld: “Ik ga met de fiets want dat is beter voor mijn gezondheid en het milieu”), maar ook onbewust gedrag dat uit gewoonte is voortgekomen (bijvoorbeeld: “Mijn auto voor de deur is vaak het makkelijkst”).

    Deze brochure is speciaal ontwikkeld om stapsgewijs een succesvol fietsstimuleringsbeleid op te zetten en uit te voeren. Het biedt praktische richtlijnen, tips en voorbeelden ter inspiratie. De brochure is met name gericht op het veranderen van gedrag t.a.v. fietsen (de ʼzachteʼ component van fietsstimulering) en niet op het verbeteren van de fietsinfrastructuur (de ʼhardeʼ component van fietsstimulering).

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Stapsgewijs naar een succesvol fietsstimuleringsbeleid

Scroll naar boven