Startschot voor Tour de Force

 • Soort:Artikel Fietsverkeer
 • Auteur:Fietsberaad
 • Uitgever:Fietsverkeer 36
 • Datum:18-06-2015

Mede geïnspireerd door de start van de Tour de France in Utrecht willen de initiatiefnemers met de Tour de Force de komende jaren de ‘kracht van de fiets&' op verschillende terreinen nog beter benutten en waar nodig een forse impuls geven. Deze Agenda Fiets 2015-­2020 is een gezamenlijk initiatief van VNG, IPO, de Metropoolregio&'s, Unie van Waterschappen en Rijk.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • De Tourleiding zal de Agenda Fiets 2015-­2020 trekken, inspireren en coördineren.

  Daartoe zal de Tourleiding voor een aantal belangrijke meerjarige thema’s ploegen instellen, die bekijken hoe randvoorwaarden zijn te verbeteren of te creëren waardoor de bijdrage van de fiets aan de gestelde ambities substantieel wordt verhoogd.

  Verder zal de Tourleiding actuele onderwerpen nadrukkelijk op de Agenda plaatsen. Daarbij kan men onder meer denken aan de toename van het aantal fietsslachtoffers, vooral te wijten aan enkelvoudige fietsongevallen. Exacte cijfers daarover ontbreken echter door de tekortschietende ongevallenregistratie. Ook het fietsparkeren rond de stations vraagt aandacht. Daar liggen de nodige organisatorische en financiële problemen die om oplossingen vragen. Actueel is ook de problematiek van de langzamerhand overvolle fietspaden, waarbij tevens oplossingen gevraagd worden voor de snorfiets en de speedpedelec.

  En tenslotte zullen de Tourleiders via de eigen kring de positie van de fiets nadrukkelijk op de agenda zetten. De Tourleiding zal namens de VNG worden aangevoerd door Filip van As, wethouder Verkeer en Vervoer/Mobiliteit in Zwolle.

  De ploegen die door de Tourleiding worden ingesteld, richten zich op bepaalde deelterreinen en de samenstelling van de ploegen varieert. Bij de start staan zes ploegen:
  - Financieringsploeg
  - Gezondheid & participatie-ploeg
  - Keten-ploeg
  - Ruimtelijke ploeg
  - Technologie-ploeg 
  - Ploeg van de regionale routes

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Startschot voor Tour de Force

No data found
Scroll naar boven