Test e-fiets met gevarenmelder bij Universiteit Twente

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:11-04-2024
Het onderzoeksprogramma Smart Connected Bikes voert in april een praktijktest uit Bij de Universiteit Twente met een elektrische fiets met gevarenmelder. Volwassenen die regelmatig op een normale fiets of een e-fiets rijden kunnen zich aanmelden voor deelname aan het experiment.

Het experiment van Smart Connected Bikes draagt bij aan het ontwikkelen van systemen die fietsen veiliger en aantrekkelijker maken. Deelnemers aan het onderzoek krijgen een vest met sensoren aan en moeten twee ritten op een e-fiets met gevarenmelder maken van in totaal zes kilometer. Daarnaast moeten ze een vragenlijst invullen. Het onderzoek vindt plaats op de Universiteit Twente en duurt één tot anderhalf uur.
 
Wie 18 jaar of ouder is en wekelijks op een fiets of e-fiets rijdt kan zich hier aanmelden voor deelname aan het experiment. Je kunt hierbij gelijk kiezen uit een datum en een tijdstip. Deelnemers ontvangen een tegoedbon van 10 euro. Meer informatie over het experiment kun je hier vinden en om vragen te stellen kun je een e-mail sturen aan smartconnectedbikes@utwente.nl.
 
Het Smart Connected Bikes onderzoeks- en innovatieprogramma heeft als doel het ontwikkelen en testen van nieuwe technologie om fietsen veiliger, betrouwbaarder en comfortabeler te maken. Het is een samenwerkingsverband van de Universiteit Twente, Accell Group, TNO, TU Delft en Hogeschool Saxion.
 

 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Test e-fiets met gevarenmelder bij Universiteit Twente

Scroll naar boven