Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Verkeerseducatieplan Veenendaal 2013 2015

Verkeerseducatieplan Veenendaal 2013-2015

  • Soort:Beleidsdocumenten
  • Auteur:Gemeente Veenendaal
  • Uitgever:DHV B.V.
  • Datum:01-11-2012

Op weg naar een duurzame en integrale verbetering van de verkeersveiligheid in Veenendaal


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • Met het voorliggende plan leggen de gemeente Veenendaal en haar partners hun inspanningen voor de komende jaren vast op het gebied van verkeerseducatie. De gemeente wil hiermee invulling geven aan de afspraken uit het regionale verkeersveiligheidsconvenant ‘Provincie Utrecht Verkeersveiliger’. Dit convenant is in 2011 afgesloten tussen verscheidene Utrechtse instanties (o.a. Rijkswaterstaat, provincie
    Utrecht, politie en gemeenten) met als doel de verkeersveiligheid in de provincie Utrecht te verbeteren. Het convenant is mede ondertekend door de gemeente Veenendaal. Zij is daarmee de verplichting aangegaan om een integraal uitvoeringsplan verkeersveiligheid op te stellen. Hieraan geeft zij invulling door het opstellen van onderhavig verkeerseducatieplan voor de periode 2013-2015. Daarnaast is in 2012 het GVVP opgesteld, waarin het totale verkeersbeleid voor de komende jaren vastgelegd.

    Door aan de afspraken uit het convenant te voldoen kan de gemeente projecten kiezen uit de door het ROV Utrecht samengestelde productencatalogus (huidige versie: 2012). Het ROV bekostigt deze projecten grotendeels en de projecten worden door diverse organisaties uitgevoerd (VVN, fietsersbond, TeamAlert). De ROV catalogus is het uitgangspunt voor de invulling van dit verkeerseducatieplan.

    Met dit plan wil de gemeente voortbouwen op ervaringen met educatieve projecten uit het verleden en zo goed mogelijk aansluiten bij de verkeersveiligheidsproblemen zoals die zich momenteel voordoen. Verder wil de gemeente met het plan zo goed mogelijk aansluiten bij overkoepelend verkeer-, vervoer- en veiligheidsbeleid van de gemeente, vanuit het perspectief van integraliteit en kosteneffectiviteit. Tot slot wil de gemeente goed inzicht hebben in haar eigen benodigde capaciteit en middelen om het uitvoeringsprogramma te kunnen begeleiden, vanuit het perspectief van gedeelde verantwoordelijkheid met de samenwerkingspartners.

Relevantie

Scroll naar boven