Goh: "Het gebeurt ook dat een speed-pedelecrijder op een onoverzichtelijk of complex kruispunt rijdt, waar een botsing volgt met een andere weggebruiker."
Dit is ook al tientallen jaren voor de komst van de snelfiets (mooieren naam dan pedelec) een naar maar niet onoverkomelijk verschijnsel: "Snelheidsverschillen op het fietspad en de snelheid van de speed-pedelec zelf blijken vaak een belangrijke rol te spelen bij het ontstaan van ongevallen waarbij een speed-pedelec is betrokken."
Is de snelfiets dé boeman in het verkeer dat er op dit vervoermiddel begrenzing (‘geofencing’) toegepast moet worden? Wat een betutteling terwijl er veel gevaarlijker vervoermiddelen zijn.
Bureaucratie ten top of ze hebben te weinig te doen in Rotterdam: "Daar verstrekt de gemeente speed-pedelecrijders een ontheffing van het verbod om op het fietspad te rijden, met als voorwaarde dat ze niet sneller rijden dan 30 km/uur."
Dit is toch gewoon een hele raar idee (van een verkeersbureau! Of zie ik de grap ervan niet): "Of, suggereert de SWOV, fietspaden zo smal maken dat inhalen er niet meer bij is. "
Het probleem is voor snelfietsen: te smalle fietspaden (ook voor andere fietsers, bakfietsen, enz.), prioriteit voor autoverkeer bij overheden (slokt alle ruimte op). Ook snelfietsen verplicht op autorijbaan laten rijden is rare regel. Soms is toegestane snelheid van auto 60 km/u. Snelfietser haalt mogelijk niet meer dan 30 km/u of zo door tegenwind, lege accu).
Dit is mooi: "drukke fietspaden opheffen en langzame verkeersdeelnemers laten mengen met het autoverkeer." Wel met infrastructurele maanpassingen.
Snelfietsen worden betutteld: verlichting (zelfs bij felle zon :-) ), verplichte claxon met zoveel lawaai dat fietsers gaan slingeren.
Uitgangspunt was blijkbaar dat snelfietsers levensgevaarlijk zijn voor andere fietsers. Blijkt nergens uit! Ja, gevoelsmatig. En dat zegt niks.
De laatste opmerking ook typerend voor omgang met de snelfietsen. Veel! automobilisten weten niet dat snelfiets soms op de autorijbaan moet.