Zo geef je fietsers ruim baan

 • Soort:Aanbevelingen & Richtlijnen
 • Auteur:Linda Blankenstein
 • Uitgever:&Morgen
 • Datum:12-10-2021
Vaak geven overheden fietsers op veel plekken al letterlijk ruim baan met het aanleggen van goede fietsinfrastructuur. Maar hoe geef je fietsers ook figuurlijk ruim baan: hoe stimuleer je inwoners om vaker op de fiets te stappen?

 • Schoon, duurzaam, gezond, goedkoop, ruimtebesparend: de fiets heeft het allemaal als vervoersmiddel. Fietsstimulering speelt dan ook een belangrijke rol in de mobiliteitstransitie. Vaak geven overheden fietsers op veel plekken al letterlijk ruim baan met het aanleggen van goede infrastructuur. Maar hoe geef je fietsers ook figuurlijk ruim baan: hoe stimuleer je inwoners om vaker op de fiets te stappen?

  Dromen, durven, doen
  Effectieve fietsstimulering begint met dromen: een fietsvisie formuleren. Met durven: om de samenhang te zien tussen alle ‘onderdelen’ van de fiets. Want zonder samenhang lukt het niet om op deze fiets soepel richting een blijvende mobiliteitstransitie te fietsen. En tenslotte met doen: investeren en trappen maar.

  Deze whitepaper stimuleert je om te dromen, durven en doen. Laat je inspireren door de stappen die andere overheden én werkgevers zetten op het fietsstimuleringspad en lees meer over de mogelijkheden om zelf je -al dan niet al fietsende- inwoners een duwtje in de rug te geven.

  Bekijk het rapport hier.

Relevantie

Scroll naar boven