Zwolle gaat elektrisch fietsen propageren

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:10-05-2010

De gemeente Zwolle wil een aantal projecten opstarten met de elektrisch fiets. Om meer forensen op de fiets te krijgen komt er een probeeraanbod met e-fietsen. En daarnaast overweegt men om het gebruik van e-bakfietsen te stimuleren, voor het vervoer van kinderen naar school.


Zwolle heeft daarbij Rotterdam als voorbeeld, waar een probeeractie met elektrische fietsen goed aansloeg. Werknemers kunnen daar een maand lang zo'n fiets proberen en veel mensen overwegen na afloop zo'n fiets aan te schaffen. Adviesbureau Mobycon heeft voorgesteld om in Zwolle het tupperware-model te gaan volgen. Om meer forensen op de e-fiets te krijgen zal de forens worden beloond als hij een andere e-fietser heeft aangemeld om de e-fiets te proberen. Iedere deelnemers die de e-fiets heeft geprobeerd en ook een ander heeft aangemeld krijgt een €100,- kortingsbon om na de proefperiode zelf een e-fiets te kopen. Doelgroep vormen de forensen die werken op de bedrijventerreinen in de stad. Wanneer een forens enthousiast is over de leen e-fiets en graag een e-fiets wil gaan aanschaffen kan er eventueel gebruik worden gemaakt van de ‘fiets-van-de-zaak’ regeling.
Verder overweegt de gemeenten om (e-)bakfietsen op scholen beschikbaar te stellen. Dit om gezinnen met jonge kinderen de gelegenheid geven om het gemak van een (e-)bakfiets te leren kennen, als geschikt vervoermiddel voor het brengen en halen van kinderen naar school. Met als lange-termijndoel het terugdringen van het aantal ouders dat de kinderen met de auto naar school brengt.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Zwolle gaat elektrisch fietsen propageren

Scroll naar boven