Tour de Force presenteert: de Initiatiefprijs 2023!

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:04-05-2023
Je ontvangt deze extra nieuwsbrief omdat we graag je aandacht vragen voor de eerste Tour de Force Initiatiefprijs. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Fietscongres op 22 juni. Heb jij een mooi fiets-initiatief en wil jij kans maken op €5000,-? Stuur jouw initiatief dan nu in!

In de afgelopen jaren heeft de Tour de Force op het Nationaal Fietscongres jaarlijks een Innovatieprijs uitgereikt. Het doel van deze prijs was het stimuleren van fiets-innovaties en naamsbekendheid te geven aan Tour de Force. Met deze prijs zijn mooie innovaties als de ‘frietzak’,  bio-motion fietslampjes van Ziemi en activiteiten als ‘Het begin van leren fietsen’ ondersteund.
 
Fiets-initiatieven
Vanaf 2023 verlegt de Tour de Force haar focus om met haar jaarlijkse prijs organisaties aan te moedigen het fietsen in Nederland te stimuleren door het uitvoeren en realiseren van creatieve en gezamenlijke fiets-initiatieven. De jaarlijkse prijs krijgt daarmee de nieuwe naam: Tour de Force Initiatiefprijs! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een regionale samenwerking om het fietsen te stimuleren met de opening van een nieuwe doorfietsroute, een lokaal initiatief om specifieke doelgroepen meer te laten fietsen of een experiment of project om bepaalde fietsinfrastructuur uit te proberen. Belangrijk is dat het project ook daadwerkelijk is (of wordt) gestart of uitgevoerd in 2023.
 
Planning Tour de Force Initiatiefprijs
  • 15 mei: deadline voor het indienen van jouw fiets-initiatief op de website van het Nationaal Fietscongres;
  • 22 mei: de jury maakt de selectie van de 5 genomineerde initiatieven bekend;
  • 1 juni tot 20 juni: de 5 genomineerde initiatieven worden op de website en social media van de Tour de Force en het Nationaal Fietscongres onder de aandacht gebracht;
  • 22 juni: uitreiking van de Tour de Force Initiatiefprijs!
 
De prijzen
Op 22 juni worden er drie prijzen uitgereikt: 2x €2500,- voor de (gedeelde) 2e plaats en 1x €5.000,- voor de winnaar van de Tour de Force Initiatiefprijs 2023.
 
De winnende initiatieven krijgen in de periode van juli tot december 2023 regelmatig aandacht op de social media en website van de Tour de Force. Bij specifieke momenten in de uitvoering van het initiatief zal Tour de Force hier ook communicatief aandacht aan geven.
 
Meld je aan!
Wil jij ook kans maken op €5000,- en, belangrijker nog, wil jij fietsend Nederland laten kennismaken met jouw initiatief? Meld je idee dan nu aan op de website van het Nationaal Fietscongres!
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Tour de Force presenteert: de Initiatiefprijs 2023!

Scroll naar boven