Twintig procent doorfietsroutes gerealiseerd

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:12-10-2023
Van de 326 doorfietsroutes uit het plan van Tour de Force om een netwerk van fietssnelwegen op te zetten is nu 62 gerealiseerd, zo is te lezen in een artikel dat RTL Nieuws op vrijdag 6 oktober publiceerde. Voor de resterende 264 routes is zo’n 1,3 miljard nodig, maar er is binnen de provincies vooralsnog weinig budget gereserveerd voor doorfietsroutes op de langere termijn.

“De eerste focus lag op doorfietsroutes bij grote steden”, vertelt Saskia Zwiers, ploegleider Hoogwaardig Fietsnetwerk bij Tour de Force, in het artikel van RTL Nieuws. “De volgende stap is om tussen de drukke steden ook meer doorfietsroutes aan te leggen en daarna willen de regio ontsluiten.” Van de mensen die op de fiets zijn gestapt door de doorfietsroutes heeft 65 procent daarvoor de auto laten staan.
 
Van de 3500 kilometer in het plan is nu 600 kilometer gerealiseerd. Rondom de grote steden gaat het goed, in Drenthe, Friesland, Flevoland, Zeeland en Limburg zijn de minste routes gerealiseerd. Onlangs werd bekend dat in de Achterhoek gekeken wordt naar een netwerk van doorfietsroutes.


 
Een doorfietsroute kost gemiddeld zo’n 8 miljoen euro. Hoewel er de komende jaren geld is om de plannen voor doorfietsroutes te realiseren, is er op de langere termijn vooralsnog weinig budget bij de provincies.
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Twintig procent doorfietsroutes gerealiseerd

Scroll naar boven