Nieuwe CROW-leidraad Fietsparkeren

Nieuwe CROW-leidraad Fietsparkeren

Datum: 10-3-2011 13:00
Locatie: Beatrixgebouw Jaarbeurs, Utrecht
Het Fietsberaad organiseert op 10 maart a.s samen met het CROW een bijeenkomst over de Herziene Leidraad Fietsparkeren (CROW-publicatie 291). Deze nieuwe leidraad behandelt zowel de beleidskant als de invulling van fietsparkeren in de praktijk.
  • Op deze bijeenkomst neemt Rico Andriesse van Goudappel Coffeng samen met u de belangrijkste onderdelen van de herziene leidraad door. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende stappen om te komen tot een gedegen fietsparkeerbeleid. Uiteraard is er ook veel praktische informatie over alle typen fietsparkeervoorzieningen (incl. exploitatie, beheer en handhaving) en over de toepassingsmogelijkheden in verschillende gebieden. Otto van Boggelen van het Fietsberaad presenteert de vernieuwde kencijfers voor het berekenen van de benodigde aantallen fietsparkeerplaatsen bij verschillende functies. Ook staat hij stil bij de Fietsparkeertool op de website van het Fietsberaad, waarmee voor specifieke situaties het gewenste aantal plekken berekend kan worden. Als derde en laatste zal Godfried de Graaf van Dolte Stedenbouw een aantal creatieve fietsparkeerideeën presenteren. In opdracht van de gemeente Utrecht maakte hij een inspiratieboek met een frisse kijk op fietsparkeren in de binnenstad van Utrecht.
  • Aan de bijeenkomst hebben 100 mensen deelgenomen. 77 deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld. Iets minder dan de helft de deelnemers vond de bijeenkomst erg nuttig voor hun werk, iets meer dan de helft van de deelnemers vond hem redelijk nuttig en twee deelnemers vonden hem weinig nuttig. De deelnemers gaven gemiddeld het rapportcijfer 7,5 voor de bijeenkomst.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven