Nieuwe technieken in de stalling

Nieuwe technieken in de stalling

Datum: 9-6-2011 13:00
Locatie: Infocentrum Stationsgebied Utrecht, Vredenburg 40, Utrecht
Langzaam maar zeker dringen steeds meer technische innovaties door tot stallingen. Deze bijeenkomst geeft een overzicht van technieken en ervaringen. Tevens een bezoek aan de ProRailproef in Utrecht om weesfietsen te signaleren.
  • De laatste jaren is een toename te zien van de toepassing van elektronica in fietsklemmen, fietskluizen en fietsenstallingen voor de toegang, uitgifte/ontgrendeling en inname/vergrendeling van fietsen. Sinds kort zijn er ook proeven met de detectie van lege plaatsen en met de registratie van de stallingsduur van fietsen. De bijeenkomst is opgedeeld in drie delen. Het programma ziet er als volgt uit: 12.30 uur Ontvangst met koffie en thee. 13.00 uur Deel 1: Presentaties fietsparkeersystemen: aan het woord komen aanbieders, opdrachtgevers en gebruikers. 15.10 uur Deel 2: Excursie naar stalling op Smakkelaarsveld: bezoek aan stalling met uitleg over pilot fietsdetectie. 16.00 uur Deel 3: Discussie. In het eerste deel worden 7 fietsparkeersystemen gepresenteerd en besproken:     Aanbieders Opdrachtgevers     Fietsklemmen       1 Lock'n'go Gerwin Nent Frans Kastelijn - Eindhoven   2 Bikeeper Ronald Simmelink Frank Kool - Haarlem     Fietskluizen       3 Bikedispenser Hans Schreuder Piero Witmer - OV-Fiets   4 Velomove Bart Zwager Ger Lulofs - SRR   5 Velominck T Lo Minck Joep Huffener - Amsterdam     Stallingen       6 Login bv Johan Kuiper Gerrie Leurink - Apeldoorn   7 Klavergroup Chiel Grevers Folkert Piersma - Prorail             De systemen worden besproken in blokjes van een kwartier, waarbij telkens de aanbieder het systeem presenteert, een opdrachtgever aangeeft of het systeem aan de verwachtingen voldoet en tenslotte Theo Zeegers namens de Fietsersbond de mening van gebruikers verwoordt. De tijdsverdeling per blokje is dan als volgt: - aanbieder: 8 minuten - opdrachtgever: 3 minuten - fietsersbond: 3 minuten - wisseling naar volgende blok: 1 minuut Voor de excursie worden de deelnemers gesplitst in kleinere groepen die onder begeleiding lopend een bezoek brengen aan de stalling op het Smakkelaarsveld. Het laatste uur is bestemd voor discussie over de toepasbaarheid van de verschillende systemen: voor welke problemen bieden welke systemen een oplossing; welke overwegingen spelen een rol bij een beslissing; met welke lessen moet je rekening houden, e.d.
  • Aan de bijeenkomst hebben 55 mensen deelgenomen. 31 deelnemers hebben een evaluatieformulier ingevuld. Iets meer dan de helft van de deelnemers vond de bijeenkomst erg nuttig voor hun werk en de andere deelnemers vonden hem redelijk nuttig. De deelnemers gaven gemiddeld het rapportcijfer 7,4 voor de bijeenkomst.

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven