Kenniscafé Tour de Force over enkelvoudige fietsongelukken

Kenniscafé Tour de Force over enkelvoudige fietsongelukken

Organisator: Tour de Force
Datum: 10-9-2020, 14:00 - 16:00
Locatie: Volgt (afhankelijk van Corona-maatregelen)
Bijeenkomst capaciteit: 100

Hoe kunnen we het aantal enkelvoudige ongelukken terugdringen? Daarover en ook over wat de oorzaken van die eenzijdige ongelukken zijn organiseert de Tour de Force een Kenniscafé. Wat kunnen ouderen zelf doen en wat kunnen de wegbeheerders doen om de fietsinfrastructuur veel velliger te maken?

 • Uit onderzoek blijkt dat veel fietsers zich nog niet bewust zijn van het risico op enkelvoudige ongevallen. Een groot deel van de fietsers denkt dat de meeste fietsers die door een ongeval in het ziekenhuis belanden, slachtoffer zijn van een aanrijding met een motorvoertuig. In werkelijkheid is het grootste deel van de fietsslachtoffers die in het ziekenhuis worden opgenomen slachtoffer van een enkelvoudig fietsongeval. Naast ander leed kan ernstig letsel ervoor zorgen dat ouderen niet meer kunnen fietsen en niet meer van de voordelen kunnen genieten.

  Voorlopig programma:
  We hebben presentaties van o.a. Paul Scheepers van het SWOV over de oorzaken en oplossingen en Shane ter Hennepe van kenniscentrum Sport en Bewegen over wat ouderen kunnen doen om hun fysieke weerbaarheid te vergroten zodat een ongeluk niet meteen fataal hoeft te zijn.

  Prijswinnaars van de 'Battle of Concepts Enkelvoudige fiets ongelukken' pitchen hun oplossing en we gaan met alle deelnemers nog meer maatregelen en oplossingen bedenken.

  Eind augustus ziet u hier het definitieve programma.


  De meeting is vooral bedoeld voor wegbeheerders, beleidsmedewerkers bij gemeenten en leden van maatschappelijk organisaties die zich bezighouden met verkeersveiligheid.

Aanmelden

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.
 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar '2020'
Submenu openen

Kenniscafé Tour de Force over enkelvoudige fietsongelukken

Scroll naar boven