Kennissessie ‘Kennisagenda markering (snelle) fietsroutes’

Kennissessie ‘Kennisagenda markering (snelle) fietsroutes’

Organisator: Tour de Force
Datum: 14-1-2020, 13:00 - 14:30
Locatie: CROW-locatie Utrecht, Jaarbeursplein 22 (derde verdieping, tegenover het NH-hotel), zaal Metro
Bijeenkomst capaciteit: 30
Binnen het thema ‘Hoogwaardig Fietsnetwerk’ (Thema C) van de Tour De Force wordt gewerkt aan de aanleg van fietsroutes en bijbehorende voorzieningen, maar ook het ontwikkelen, delen en koppelen van kennis over kwalitatief hoogwaardige fietsroutes. Om de kennis die we ontwikkelen te delen en hier het gesprek over aan te gaan, organiseren we 5x per jaar een kennissessie.
 
  • Tijdens deze kennissessie nemen Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) en Eric van Dijk (Provincie Utrecht) ons mee in de totstandkoming van nieuwe richtlijnen voor markering van (snelle)fietsroutes.

    Doel is om te komen tot eenduidige richtlijnen voor markering, die moeten leiden tot een veilig, comfortabel en vergevingsgezind fietspad. In het najaar van 2019 is in samenwerking met Keuzeweg en Loendersloot Groep gewerkt aan een Kennisagenda Markering. Deze kennisagenda bevat de lessen uit eerdere pilots en de kennislacunes die opgepakt moeten worden om toe te kunnen werken naar richtlijnen. Een voorbeeld van een kennislacune is de vraag welke markering je het beste kunt toepassen wanneer de voorkeursbreedte van de fietspaden in de praktijk niet haalbaar is. In 2020 wil CROW-Fietsberaad in samenwerking met overheden diverse pilots uitvoeren om openstaande vragen te beantwoorden en vervolgens toewerken naar concrete richtlijnen voor de toepassing van markering.
     
    Robert en Eric verzorgen tijdens deze kennissessie een toelichting op de Kennisagenda Markering en de stappen (inhoud en proces) die de komende periode gezet worden.
     

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2020'
Submenu openen

Kennissessie ‘Kennisagenda markering (snelle) fietsroutes’

Scroll naar boven