Tour de Force Kenniscafé Aantrekkelijke fietsroutes

Tour de Force Kenniscafé Aantrekkelijke fietsroutes

Organisator: Tour de Force
Datum: 22-9-2020, 13:00 - 14:15
Locatie: Zoom
Zaal open: 13:00
Bijeenkomst capaciteit: 100
Tijdens dit Tour de Force kenniscafé staan we stil bij aantrekkelijkheid van fietsroutes en hoe dit vorm te geven. Dit weinig onderzochte aspect van een fietsroute heeft meer impact op de mate van gebruik en de routekeuze dan voorheen gedacht. Benieuwd? Aan de hand van praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten praten we je bij.
 • Binnen de Tour de Force werken we in Thema C ‘Hoogwaardig Fietsnetwerk’ aan een aantrekkelijk netwerk van fietsroutes voor oa. recreatieve en utilitaire fietsers. 
  Aantrekkelijkheid is één van de 5 hoofdeisen voor fietsinfrastructuur. Naar samenhang, directheid, comfort en veiligheid is al veel onderzoek verricht. Voor het criterium aantrekkelijkheid geldt dat we nooit goed wisten hoe dit in beeld te brengen en welke eisen we hier aan moeten stellen. Wat we wel weten is dat de aantrekkelijkheid van een fietsroute meer impact heeft op bijvoorbeeld de mate van gebruik en de routekeuze dan we altijd gedachten.  

  Daarom hebben Miranda Thüsh (thuisraad RO) en Hillie Talens (CROW) onderzoek gedaan naar de inrichtingsaspecten die van invloed zijn op de aantrekkelijkheid van fietsinfrastructuur. Samen met Rolf Dijkstra (provincie Groningen) en Job Steneker (provincie Flevoland) nemen ze ons mee door hun onderzoek, bevindingen en praktijkmiddagen met verschillende wegbeheerders. Het programma voor het kenniscafé op dinsdag 22 september ziet er als volgt uit:

  13.00     Presentatie van de resultaten uit het onderzoek naar de 5e hoofdeis van fietsvriendelijke infrastructuur; aantrekkelijkheid
  13.20     Gesprek over de resultaten 
  13.30     Twee praktijkvoorbeelden gepresenteerd door de betrokken beheerders. Vanuit Flevoland/Almere/Lelystad (Job Steneker) en de provincie Groningen (Rolf Dijkstra).
  13.50     Vragen over praktijkvoorbeelden en discussie over dit onderwerp.
  14.15     Afsluiting kenniscafé

   

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2020'
Submenu openen

Tour de Force Kenniscafé Aantrekkelijke fietsroutes

Scroll naar boven