Tour de Force Kenniscafé: Recreatief fietsen: ontwikkelingen en uitdagingen

Tour de Force Kenniscafé: Recreatief fietsen: ontwikkelingen en uitdagingen

Organisator: Tour de Force
Datum: 11-6-2020, 13:00 - 14:15
Zaal open: 13:00
Bijeenkomst capaciteit: 100
Voor recreatieve fietsers geldt dat zij gebruik kunnen maken van het bestaande fietsnetwerk voor dagtochten en ‘ommetjes’, maar er is nu ook een aantrekkelijk product voor meerdaagse-vakantiefietsers. Tijdens het online Kenniscafé op 11 juni praat Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform, je bij over dit nieuwe product.
 
 • Binnen Thema C ‘Hoogwaardig Fietsnetwerk’ werken we aan een aantrekkelijk netwerk van fietsroutes voor oa. recreatieve en utilitaire fietsers. Voor recreatieve fietsers geldt dat zij gebruik kunnen maken van het bestaande fietsnetwerk voor dagtochten en ‘ommetjes’, maar dat ook gewerkt wordt aan een aantrekkelijk product voor meerdaagse-/vakantiefietsers. Hiervoor is een nieuw product ontwikkeld. Het Landelijk Fietsplatform geeft samen met de provincies en routebureaus vorm aan ca. 10 icoonroutes. Deze routes hebben allen een thema en onderscheiden zich in serviceniveau en kwaliteit.
  Zie: https://www.fietsplatform.nl/lf-icoonroutes
   
  Tijdens dit digitale Kenniscafé neemt Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform, ons mee:
  • Waarom icoonroutes? (aanleiding)
  • Wat gaat het ons brengen?
  • Wat is de stand van zaken?
  • Wat is de relatie met thema ‘Hoogwaardig Fietsnetwerk’
   
  Na de presentatie van Eric is er ruimte voor vragen. Vervolgens zoomen we in op de dimensionering van het fietsnetwerk: Recreatieve fietsroutes worden steeds drukker, terwijl de kwaliteit niet altijd aan de wensen voldoet. We willen de grootste knelpunten op recreatieve routes zo vormgeven dat ze voldoen aan de huidige wensen en criteria, niet alleen voor recreatief maar ook voor utilitair gebruik. Met elkaar blikken we vooruit op de (digitale) werksessie over recreatief fietsen. Vragen die daarin centraal staan: wat kan het fietspad aan? En hoe kunnen we de (ondermaatse) kwaliteit van fietspaden aanpakken?

Aanmelden

U kunt zich niet meer registreren voor deze bijeenkomst.

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Terug naar '2020'
Submenu openen

Tour de Force Kenniscafé: Recreatief fietsen: ontwikkelingen en uitdagingen

Scroll naar boven